H.É.T. Kurzus

Welcome to Munka Szálloson! 😀 Érdekes téma fürődtéma, bikoz hatalmas segítséget tud nyújtani azok számára aki talpra akarnak állni! 🧐 

Próbaidő

Beszéljük át gyorsan, hogy mit is jelent a próbaidő? Mi van, ha 3 hónap elég vót neked ebből gyári munkából? Pl: félre tudtál tenni annyi zsetont, hogy utána egy szobát  ki tudj bérelni és találj közben egy lazább melót.

1, Próbaidő célja, munkavállaló kipróbálhatja, hogy az adott munkakör megfelelő-e számára, a munkáltató pedig „tesztelheti”, hogy az új munkaerő beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Kölcsönös megelégedés esetén (azaz a próbaidő eredményes letelte után) a munkaviszony a munkaszerződésben foglaltak szerint továbbfolytatódik, azonban ha valamelyik fél nem elégedett, akkor a próbaidő alatt azonnali hatállyal, indokolás nélkül megszüntetheti a jogviszonyt!

2, Fontos, hogy a próbaidő nem határidő, hanem időtartam! Ennek megfelelően is kell számolni, tehát például ha 16-án kezdődik az egyhónapos próbaidő, akkor következő hónap 17-én jár le, és mivel a próbaidőt nem munkanapban, hanem naptári napban számolják, nincsen jelentősége annak, hogy a próbaidő utolsó napja munkanapra vagy munkaszüneti napra esik. A próbaidő azon a napon indul, amikor a munkaviszony elkezdődik.

3, Tévhit, hogy próbaidő alatt egyáltalán nem lehet se szabadságra, se betegszabadságra menni. A munkáltató  nem köteles évente hét munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kiadni. Ha a munkavállaló próbaidő alatt válik keresőképtelenné, akkor jogosult betegszabadságot kivenni (ami évente 15 nap), majd ezt követően táppénzre menni.

Weboldalak 🤪

Amit a videóban is mondtam, hogy jobb a jófogás, több esélyesed van (felhívod  őket telefonon) mint a proffesionon, mivel ott több “komolyabb cég” van ahol  HR-es szűrik az önéletrajzokat… 😛 Természetesen jófogás.hu ill. proffesion.hu kivűl vannak más weboldalak mint pl: hu.jooble.org, allasszallassal.hu Természetesen itt linkel együtt megtalálhatjátok őket!

HohoHo! 🤣 Ha már King Kong Hankoo! Ha,az vágyad, hogy ott dolgozhassál, akkor bátran jelenkezz, “érdekessége” , hogy proffesionon van hirdetve, + természetesen a saját weboldalán is😏